WIJN KOPEN ONLINE GROEIT ONSTUIMIG

Steeds meer wijnliefhebbers ontdekken het gemak van online wijn kopen. Het aantal webwinkels waar je wijn kunt bestellen neemt dan ook explosief toe. Je kunt er ook snel aan wennen om vanuit je luie stoel en wanneer je maar wilt je favoriete rode, witte, rosé of prosecco wijn te bestellen. Maar er zit ook veel kaf onder het koren. Ik heb het laatste jaar diverse online wijnoutlets uitgeprobeerd: o.a. wijnoutlet, Grapy, by the grape, ah wijndomein en wijn voordeel en voor mij kwam als absolute winnaar op het gebied van kwaliteit van de wijnen, www.wijnoutlet.nl uit de bus. Wijnoutlet.nl heeft scherpe aanbiedingen, een snelle bezorging en veilig betaalgemak, en sinds kort kun je bij wijnoutlet je wijnen ook na bezorging d.m.v. een factuur betalen.
De wijnen worden gekeurd door Edwin Raben, een Nederlandse Top sommelier, die al diverse keren is uitgeroepen als "Beste Sommelier van het Jaar". Daarnaast werkt wijnoutlet.nl ook met een proefpanel van 6 wijnliefhebbers die zijn geselecteerd uit de groep trouwe klanten. Op de site is het ook mogelijk om je eigen mening te geven over de geproefde wijnen en je kunt ook de mening van anderen lezen.
De komende tijd ga ik dan ook schrijven over de door mij gekochte wijnen met véél wijnvoordeel bij wijnoutlet.nl en neem daar ook reacties van andere wijnliefhebbers in mee.
Als jezelf iets kwijt wilt over de wijnen of de blog laat dan een berichtje achter
Tevens probeer ik in mijn beschrijvingen ook een lekkere link te leggen naar de combinatie wijn en spijs, omdat lekker eten en drinken onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

donderdag 20 december 2012

Prosecco of Champagne als Feest wijn ?

wijn zoeker

Wordt het Champagne of Prosecco met de Kerst en Oud en Nieuw ?. Ga je voor het lichtvoetige van een Prosecco Frizzante, of ga je liever voor de wat meer serieuze en verfijnde bubbels van Champagne. Dit hangt natuurlijk ook af van het budget dat je hebt te besteden want een goede Champagne is vaak 3-4 keer duurder dan een kwaliteits Prosecco. Mijn voorkeur gaat uit naar de frivole lichtheid van een mooie Prosecco, deze wijn heeft wat minder alcohol en is fruitiger, bloemiger en wat minder streng dan haar Franse zusje uit de Champagne. Prosecco is voor de Italianen wat bier is voor de Nederlanders en Duitsers, het wordt gedronken bij vele gelegenheden o.a. als apéritief maar ook bij het eten. Want wat is er vrolijker dan je gasten te ontvangen met een feestelijk glaasje bubbels. Prosecco wordt ook vaak gebruikt in cocktails, dat kan variëren van een simpele sprizzer met 50% Prosecco en 50% bruisend water (om het langer vol te kunnen houden) tot het mixen met bijv. Aperol bitter of een heerlijke mix met Vlierbloesem likeur ook een Kir Royal (Prosecco met kersenlikeur en een suikerrandje op het glas) is een heerlijk apéritief. Daarnaast is Prosecco Frizzante een heerlijke begeleider van typisch Italiaanse voorgerechten als Parmaham met Meloen, Bruschetta, olijven, gevulde paddenstoel, maar ook lekker bij diverse desserts met ijs en/of fruit. Voor de liefhebbers van een goede Champagne heeft Wijnoutlet natuurlijk ook een heerlijke en betaalbare Champagne geselecteerd Sprankelende Feestdagen toegewenst !

La Borgata Prosseco Frizzante, thuisbezorgd door Wijnoutlet voor € 7.45
Volleraux Champagne Brut, thuisbezorgd door Wijnoutlet voor € 24.99
Voor de kerst besteld met de speciale kortingscode op deze blog 10%  extra korting.

Geen opmerkingen: