WIJN KOPEN ONLINE GROEIT ONSTUIMIG

Steeds meer wijnliefhebbers ontdekken het gemak van online wijn kopen. Het aantal webwinkels waar je wijn kunt bestellen neemt dan ook explosief toe. Je kunt er ook snel aan wennen om vanuit je luie stoel en wanneer je maar wilt je favoriete rode, witte, rosé of prosecco wijn te bestellen. Maar er zit ook veel kaf onder het koren. Ik heb het laatste jaar diverse online wijnoutlets uitgeprobeerd: o.a. wijnoutlet, Grapy, by the grape, ah wijndomein en wijn voordeel en voor mij kwam als absolute winnaar op het gebied van kwaliteit van de wijnen, www.wijnoutlet.nl uit de bus. Wijnoutlet.nl heeft scherpe aanbiedingen, een snelle bezorging en veilig betaalgemak, en sinds kort kun je bij wijnoutlet je wijnen ook na bezorging d.m.v. een factuur betalen.
De wijnen worden gekeurd door Edwin Raben, een Nederlandse Top sommelier, die al diverse keren is uitgeroepen als "Beste Sommelier van het Jaar". Daarnaast werkt wijnoutlet.nl ook met een proefpanel van 6 wijnliefhebbers die zijn geselecteerd uit de groep trouwe klanten. Op de site is het ook mogelijk om je eigen mening te geven over de geproefde wijnen en je kunt ook de mening van anderen lezen.
De komende tijd ga ik dan ook schrijven over de door mij gekochte wijnen met véél wijnvoordeel bij wijnoutlet.nl en neem daar ook reacties van andere wijnliefhebbers in mee.
Als jezelf iets kwijt wilt over de wijnen of de blog laat dan een berichtje achter
Tevens probeer ik in mijn beschrijvingen ook een lekkere link te leggen naar de combinatie wijn en spijs, omdat lekker eten en drinken onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

donderdag 6 december 2012

Ga eens lekker vreemd met de Kerst

wijnzoeker

Stap dit jaar eens af van de traditionele witte wijnen op basis van de Chardonnay of Sauvignon Blanc druif, mijn tip voor jullie Kerstdis dit jaar is: ga eens vreemd met een Topwijn uit Galicië een prachtig toeristisch wijngebied in het Noordwesten van Spanje met de koele invloeden van de oceaan. De wijn heet Celenae en komt uit de Rias Baixas. Deze heerlijke witte wijn is gemaakt van de druivensoort Albariño en die zorgt voor een knisperend frisse lichte witte wijn die het uitstekend doet als apéritief, maar nog beter gaat met een heerlijke gemixte schotel van zeevruchten of witvis als bijv zeebaars. Bij het nagerecht kun je hem ook nog inzetten bij zachte kazen als Brie en Camenbert, maar om in Spaanse sferen te blijven vraag uw kaasspecialist dan om Tetilla (tepelkaas) uit Galicië. De Celenea Rias Baxias 2010 is voor een Kerstprijs te koop bij Wijnoutlet.nl

Wordt thuisbezorgd door www.wijnoutlet.nl  € 7.99

Ad Vekemans 4 sterren
Albarino, een vondst aan mij gemeld door een vriend. Ik denk dat hij tot de beste witte wijnen van Spanje kan worden gerekend; prima als aperatief, maar zeker ook bij visgerechten. Prijstechnisch OK.

Geen opmerkingen: