WIJN KOPEN ONLINE GROEIT ONSTUIMIG

Steeds meer wijnliefhebbers ontdekken het gemak van online wijn kopen. Het aantal webwinkels waar je wijn kunt bestellen neemt dan ook explosief toe. Je kunt er ook snel aan wennen om vanuit je luie stoel en wanneer je maar wilt je favoriete rode, witte, rosé of prosecco wijn te bestellen. Maar er zit ook veel kaf onder het koren. Ik heb het laatste jaar diverse online wijnoutlets uitgeprobeerd: o.a. wijnoutlet, Grapy, by the grape, ah wijndomein en wijn voordeel en voor mij kwam als absolute winnaar op het gebied van kwaliteit van de wijnen, www.wijnoutlet.nl uit de bus. Wijnoutlet.nl heeft scherpe aanbiedingen, een snelle bezorging en veilig betaalgemak, en sinds kort kun je bij wijnoutlet je wijnen ook na bezorging d.m.v. een factuur betalen.
De wijnen worden gekeurd door Edwin Raben, een Nederlandse Top sommelier, die al diverse keren is uitgeroepen als "Beste Sommelier van het Jaar". Daarnaast werkt wijnoutlet.nl ook met een proefpanel van 6 wijnliefhebbers die zijn geselecteerd uit de groep trouwe klanten. Op de site is het ook mogelijk om je eigen mening te geven over de geproefde wijnen en je kunt ook de mening van anderen lezen.
De komende tijd ga ik dan ook schrijven over de door mij gekochte wijnen met véél wijnvoordeel bij wijnoutlet.nl en neem daar ook reacties van andere wijnliefhebbers in mee.
Als jezelf iets kwijt wilt over de wijnen of de blog laat dan een berichtje achter
Tevens probeer ik in mijn beschrijvingen ook een lekkere link te leggen naar de combinatie wijn en spijs, omdat lekker eten en drinken onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

zondag 30 december 2012

Lekkere Rode Wijn van een Hollandse wijnboer

wijnzoeker

Rode wijn uit de Provence is wat minder bekend, omdat deze streek in het Zuiden van Frankrijk meer bekend staat om zijn prachtige Rosé wijnen. Met de dure Decembermaand net achter de rug, biedt Wijnoutlet een lekkere en betaalbare rode wijn aan van het Domaine Favori, dit Domaine, vlak bij het Middeleeuwse stadje Bras, werd in 1995 gekocht door het Nederlandse echtpaar Hanneke en Hendrik van Ruller. Het was op dat moment niet meer dan een eeuwenoud wijnboederijtje, maar is inmiddels helemaal gerenoveerd en heeft ook 2 prachtige vakantiehuizen te huur met zwembad en tennisbaan, dit allemaal in een prachtige omgeving met uitzicht op de heuvels en de wijngaarden en gelegen aan het riviertje de Argens. De Domaine Favori, Cabernet Sauvignon 2009 is een soepele, fruitige en elegante rode wijn, die het erg goed doet bij een typisch gerecht uit de Provence, Ratatouille een woord dat in het Nederlands is verbasterd tot Ratjetoe, lekker makkelijk met knapperig vers stokbrood of verse pasta. Deze wijn kost normaal € 8.95.

Domaine Favori, Cabernet Sauvignon, bezorgd door Wijnoutlet voor € 3.99

vrijdag 21 december 2012

Lichte witte en rode wijn uit de Krems

wijnzoeker

..Machtige Maaltijden en Krachtige wijnen, na de Kerst zijn veel mensen er aan toe om wat lichter te eten en te drinken, ik vind het dan heerlijk om de elegante rode en witte wijnen uit Oostenrijk te drinken en dan met name gemaakt van de typische Oostenrijkse druivesoorten "Grüner Veltliner" voor een elegante witte wijn en "Blauer Zweigelt" voor lichtvoetige rode wijn. De wijnen van Diogenes komen van Weingut Müllner. De wijngaarden bevinden zich in het Kremstal waar de blauwe Donau doorheen slingert. De prachtige Middeleeuwse Universiteitsstad Krems met zijn oude centrum met vele leuke restaurantjes en onderaardse wijnkelders, ligt in het midden van dit prachtige gebied dat op de Unesco Werelderfgoed lijst staat. De familie Müllner bezit de wijngaarden en het wijngoed al meer dan 3 generaties. Op dit moment zijn Hansi Müllner met zijn broer Michael de trotse opvolgers van hun vader. Leuk detail is dat de moeder van de beide broers een rasechte Amsterdamse is. De Diogenes Grüner Veltliner is een heerlijke frisse en lichte witte wijn met een beetje kruidigheid en de geur van limoen en witte peper, deze gaat natuurlijk heerlijk bij een mooie vis als Forel, bereid op typische Oostenrijkse wijze. De Diogenes Blauer Zweigelt doet het prima bij een onvervalste Wiener Schnitzel een klassieker uit de Oostenrijkse keuken .

Thuisbezorgd door Wijnoutlet voor € 5.99
 

donderdag 20 december 2012

Prosecco of Champagne als Feest wijn ?

wijn zoeker

Wordt het Champagne of Prosecco met de Kerst en Oud en Nieuw ?. Ga je voor het lichtvoetige van een Prosecco Frizzante, of ga je liever voor de wat meer serieuze en verfijnde bubbels van Champagne. Dit hangt natuurlijk ook af van het budget dat je hebt te besteden want een goede Champagne is vaak 3-4 keer duurder dan een kwaliteits Prosecco. Mijn voorkeur gaat uit naar de frivole lichtheid van een mooie Prosecco, deze wijn heeft wat minder alcohol en is fruitiger, bloemiger en wat minder streng dan haar Franse zusje uit de Champagne. Prosecco is voor de Italianen wat bier is voor de Nederlanders en Duitsers, het wordt gedronken bij vele gelegenheden o.a. als apéritief maar ook bij het eten. Want wat is er vrolijker dan je gasten te ontvangen met een feestelijk glaasje bubbels. Prosecco wordt ook vaak gebruikt in cocktails, dat kan variëren van een simpele sprizzer met 50% Prosecco en 50% bruisend water (om het langer vol te kunnen houden) tot het mixen met bijv. Aperol bitter of een heerlijke mix met Vlierbloesem likeur ook een Kir Royal (Prosecco met kersenlikeur en een suikerrandje op het glas) is een heerlijk apéritief. Daarnaast is Prosecco Frizzante een heerlijke begeleider van typisch Italiaanse voorgerechten als Parmaham met Meloen, Bruschetta, olijven, gevulde paddenstoel, maar ook lekker bij diverse desserts met ijs en/of fruit. Voor de liefhebbers van een goede Champagne heeft Wijnoutlet natuurlijk ook een heerlijke en betaalbare Champagne geselecteerd Sprankelende Feestdagen toegewenst !

La Borgata Prosseco Frizzante, thuisbezorgd door Wijnoutlet voor € 7.45
Volleraux Champagne Brut, thuisbezorgd door Wijnoutlet voor € 24.99
Voor de kerst besteld met de speciale kortingscode op deze blog 10%  extra korting.

zaterdag 15 december 2012

Haut Medoc voor Lage prijs

wijnzoeker

De Chateau Balac 2001 is prachtige rijpe rode wijn uit een van de kwaliteitsgebieden in Bordeaux, namelijk de Haut Medoc, deze topper mag dan ook niet voor niets de toevoeging "Cru Bourgeois" op het etiket vermelden, daarnaast heeft het Chateau 2 kwaliteits niveau's een gewone en een Cuvée Prestige, deze rode prestige wijn is momenteel online te bestellen bij Wijnoutlet.nl . Het chateau dateert al uit de 14e eeuw en is in 1964 gekocht door de famillie Touchais, deze hebben het Chateau volledig gerenoveerd. Sinds 1974 heeft zoon Luc samen met zijn vrouw Christine de directie overgenomen en zijn de wijngaarden stap voor stap opnieuw beplant.Hun zoon Lionel is na zijn studie oenologie te hebben afgerond, verantwoordelijk voor de wijngaarden en het wijnmaken. Chateau Balac behaalt op nationale en internationale concoursen regelmatig medailles. De wijngaarden grenzen aan de Pauillac een streek die bekend staat om zijn rode Grand Cru Classée wijnen. Deze prachtige rode wijn is nu op dronk en zal het goed doen als begeleider van een mooie entrecôte of rib-eye. wijnoutlet biedt deze wijn aan voor een super lage prijs.

Thuisbezorgd door wijnoutlet.nl voor € 5.99

woensdag 12 december 2012

Uw Kerstwijnen nu met 10% Extra korting !

wijnzoeker

Bij www.wijnoutlet.nl gaan ze voor de Kerst nog even knallen met de prijzen. Op de toch al hoge Kortingen geeft wijnoutlet.nl op je wijnbestelling nog eens extra 10% korting, dit wijnvoordeel kun je krijgen door bij je wijnbestelling de kortingscode: wijnzoeker te vermelden dus sla voor de Kerst nog flink wat dozen wijn in want voordeliger wordt het niet meer, mede ook omdat de regering heeft besloten de accijns op wijn per 1 januari te verhogen, dus driedubbel wijnvoordeel !

Fijne en Voordelige Feestdagen toegewenst !

zaterdag 8 december 2012

Witte Kerst, Rode wijn !

wijnzoeker

Voor veel mensen zijn de kerstdagen een stressvol gebeuren, vooral als je met vrienden en familie lekker thuis blijft eten, er wordt dan vaak flink uitgepakt met ingewikkelde recepten en lange voorbereidingstijden, en dan moet het ook nog allemaal op hetzelfde moment op het bord van de gasten liggen. Doe het dit jaar eens anders, koop een mooi stuk vlees bij de specialist, bijv Lamsbout of Rosbief, langzaam gegaard in de oven. of steek gewoon de BBQ aan buiten, voor een heerlijke Entrecôte, Rib Eye of een typisch Franse ChateauBriand, een vuurkorf erbij met een aperitief en (bijna) klaar is het kerstdiner. Bij deze prachtige vleessoorten hoort natuurlijk een goede rode wijn. Wijnoutlet.nl heeft voor Kerst een Top Bordeauxwijn uit de Pessac-Léognan een streek ten zuidwesten van Bordeaux die vooral bekend is om zijn elegante en zoals de Fransen zeggen bijna vrouwelijke (vin feminin) rode wijn. Deze prachtige rijpe Pavillon des Charmes uit het prima jaar 2006 gaat erg goed met prachtige roodvleesgerechten. In de betere Restaurants staat deze topwijn vaak op de kaart voor € 50,- . Verwen jezelf met Kerst want hij wordt nu aangeboden door wijnoutlet.nl voor de ongekend lage prijs van € 12.99 per fles.

Thuisbezorgd door www.wijnoutlet.nl

donderdag 6 december 2012

Ga eens lekker vreemd met de Kerst

wijnzoeker

Stap dit jaar eens af van de traditionele witte wijnen op basis van de Chardonnay of Sauvignon Blanc druif, mijn tip voor jullie Kerstdis dit jaar is: ga eens vreemd met een Topwijn uit Galicië een prachtig toeristisch wijngebied in het Noordwesten van Spanje met de koele invloeden van de oceaan. De wijn heet Celenae en komt uit de Rias Baixas. Deze heerlijke witte wijn is gemaakt van de druivensoort Albariño en die zorgt voor een knisperend frisse lichte witte wijn die het uitstekend doet als apéritief, maar nog beter gaat met een heerlijke gemixte schotel van zeevruchten of witvis als bijv zeebaars. Bij het nagerecht kun je hem ook nog inzetten bij zachte kazen als Brie en Camenbert, maar om in Spaanse sferen te blijven vraag uw kaasspecialist dan om Tetilla (tepelkaas) uit Galicië. De Celenea Rias Baxias 2010 is voor een Kerstprijs te koop bij Wijnoutlet.nl

Wordt thuisbezorgd door www.wijnoutlet.nl  € 7.99

Ad Vekemans 4 sterren
Albarino, een vondst aan mij gemeld door een vriend. Ik denk dat hij tot de beste witte wijnen van Spanje kan worden gerekend; prima als aperatief, maar zeker ook bij visgerechten. Prijstechnisch OK.

woensdag 5 december 2012

Wijn voor koude dagen en warme stoofpotten !

wijnzoeker

Tijdens de donkere dagen voor Kerst is er niets lekkerder dan een stoofpot zoals Oerhollandse Hachee, erg lekker is een stoofpot van Ossenstaart, maar ook voor een typisch Italiaanse Ossobuco ga ik om. Bij deze stevige en ietwat zoete gerechten hoort een wijn die dat ook aankan. Ik denk dan aan de Italiaanse Il Passo di Sabina Rosso Veronese 2011, een zwoele intens rode wijn uit het gebied rondom Verona, de iets zoete aanzet gecombineerd met veel besfruit en een tikje kruidigheid maakt deze wijn tot een "perfect match" voor winterse kost. De wijn is gemaakt volgens de principes van Italiaanse Topwijnen als Amarone en Ripasso. Wijnoutlet.nl biedt deze wijn aan voor de waanzinnig lage prijs van € 5.99

Thuisbezorgd door www.wijnoutlet.nl